KÖPVILLKOR

Leveranssätt

Vi  använder oss av Postnord för leverans av våra varor. Din beställning kommer till ditt närmsta utlämningsställe och du får en sms-avisering när den anlänt (om den är för stor för att få plats i brevlådan).

Ångerrätt

Vi har 14 dagars ångerrätt på alla våra varor. Villkoren är att produkten returneras i oanvänt skick och i obruten förpackning när en sådan finns. Vid retur står Ladan inte för fraktkostnaden utan det gör du som köpare. Vid retur är det mycket viktigt att meddela oss via mail innan dess att försändelsen ska gå i retur. Det är dessutom kundens ansvar att emballera produkten väl, fraktskadade produkter godkännes inte och återbetalas ej.

Obs! Ej retur eller ångerrätt på rea-varor.

Retur och reklamation

När det gäller retur har vi 14 dagars ångerrätt. Produkten ska då returneras i oanvänt skick och i obruten förpackning. Vid retur är det mycket viktig att meddela oss innan att försändelsen ska gå i retur. Det är dessutom kundens ansvar att emballera produkten väl, fraktskadade produkter godkännes inte och återbetalas ej. Obs! Ej retur eller ångerrätt på rea-varor .

När det gäller returer på posters är det mycket viktigt att man hanterar postern varsamt. Vikta kanter och hörn gör att postern är omöjlig att sälja vidare. Returneras en poster i detta skick kan inte återbetalning ske.

Reklamation

Kontakta oss på Ladan så snart som möjligt via mail när du önskar reklamera en vara så att vi vet vad reklamationen avser. Ladan står för returkostnaderna vid reklamation.

Återbetalning

Vid retur eller reklamation får kunden sina pengar tillbaka inom 30 dagar från den dag då vi mottagit ditt meddelande om reklamation och vid retur från den dag vi mottagit din vara.

Har du betalat med kort sätts pengarna tillbaka på samma kort som du betalade med vid ordertillfället. Har du betalat via faktura så tar vi bort varan från din faktura, observera att fraktkostnaden kvarstår.

Outlösta paket

Du har upp till två veckor på dig att hämta ut ditt paket vid beställning. Skulle paketet inte hämtas ut inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till Ladan.  För ej uthämtade beställningar som returneras till Ladan faktureras ni som kund på 350 kr. Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso. Vi samarbetar med polis vid bedrägeri.

Fraktkostnad inom Sverige

Fraktkostnad hos oss är 79 kr, oberoende av hur många varor du beställer.


PRIVAT POLICY
När du handlar hos oss på Ladan, anger du personuppgifter som namn, adress, mailadress, telefonnummer och i vissa fall även personnummer. Dessa uppgifter behöver vi för att bland annat kunna leverera din beställda produkt till dig korrekt.  Personuppgiftsansvarig är LADAN HEMSE AB, Org.nr: 556676-1937, Kantzargatan 6, 62350 Hemse som behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Vi säljer eller byter aldrig personuppgifter med andra företag i maknadsföringssyfte. Vissa personuppgifter lämnas till våra leverantörer för att kunna fullfölja våra leveransåtaganden mot dig som kund. När du som kund har lämnat ditt samtycke till Ladan, används dina personuppgifter för till exempel nyhetsbrev och erbjudanden från oss. Du har rätt att på begäran ta del av de uppgifter som vi lagrar om dig. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta, åligger det oss att rätta till felet. Du kan när som helst återkalla ditt samtyckte eller begära att vi ska radera dina uppgifter. Det innebär att du har rätt att dina personuppgifter tas bort om det inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Kontakta oss då på [email protected]

FÄRGER OCH BILDER

Vi gör vårt yttersta för att visa färger och utseende på varorna så exakt som möjligt men vi kan inte garantera att de färger som visas i webbshopen exakt återger de färger som varorna har i verkligheten. Hur färgen återges beror på din dator och bildskärms inställningar. Vi kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger varornas verkliga utseende.


RESERVATION

Vi reserverar oss för ändringar i sortimentet och kan ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss även för eventuell slutförsäljning av varor samt för eventuella tryckfel i texter på webbsidan. 


SEKRETESS

Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till tredje part.


ÖVRIGT

Om du är under 18 år så måste du ha målsmans tillstånd att beställa hos oss. Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi på Ladan förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Skicka inga förskott, vi kan inte ansvara för t.ex. pengar, checkar och frimärken som skickas i brev.


FORCE MAJEURE

Ladan är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.