IGELKOTT BABYMÖSSA VANILJGUL

I lager.

199 kr

Babymössa med mönster av små igelkottar på vaniljgul botten för de allra minsta.  Tillverkad i härlig ekologisk bomullstrikå. Passar nyfödd och upp till ca 6 månader.

Kanske borde vi kallat detta mönster för ”Pinnsvein” ~ eftersom det är vad igelkottar kallas här på Gotland och dessutom är det vårt landskapsdjur. ”IGELKOTT”  är en av Papijjon Swedens egna handmålade tyger. Under arbetet med kollektionen och tygmöstren så har vi inspirerats av de gotländska skogarna och de små hoppande rabbisarna som vi så ofta dyker på i vår vardag. Kollektionen är exklusiv och finns endast i ett begränsat antal.

Våra egna tyger är GOTS klassificerade. GOTS är en av de strängaste certifieringarna för ekologiska material på marknaden i dag och innefattar strikta kontroller av bland annat kemikaliehantering och arbetsvillkor. Våra tyger är dessutom tryckta i Sverige med vattenbaserade Öko-Tex certifierade färger. 

Vartenda klädesplagg ifrån Papijjon Sweden tillverkas av oss, Sandra och Linnéa, i vår ateljé på Gotland. Allt detta eftersom det är det bästa för naturen skull och för de som tillverkar, hanterar och för dem som använder våra produkter.


Material: 92% ekologisk bomull 8% elastan GOTS

Tvättråd:  Maskintvätt 30º för att behålla färgerna på bästa sätt

Produktion: Tillverkad i Hemse, Gotland, Sweden